Výsledky vyhledávání v sekci: Blog
  • Neobvyklé využití kávy

    Neobvyklé použití pro kávu lze najít po celém domě, i když většina použití je spíše pro váš zbytek na dně šálku než pro skutečnou kávu. S tolika způsoby, jak využít zbylou kávu v nápojích, vaření a pečení, obvykle není příliš mnoho kávy navíc posezení kolem domu. Ale důvody na druhé straně, mají tendenci se vyhazovat, což znamená, že vám chybí nějaké skvělé příležitosti k jejich použití, protože existuje spousta neobvyklých použití pro kávové sedliny. Nejoblíbenější využití pro zbytky kávy je v zahradě. Jsou to skvělé ingredience pro váš kompostový koš a můžete dokonce hodit i do papírového filtru. Pokud nemáte přihrádku, můžete smíchat trochu starých pozemků přímo do půdy kolem vašich rostlin. Mravenci a další hmyz také zůstanou daleko od štiplavé kávové sedliny, takže je můžete šířit na zahradě nebo na palubě, abyste zabránili škůdcům.Máte nějaký nábytek z tmavého dřeva, s několika nevzhlednými škrábanci? Navlhčete polévkovou lžíci nebo takovou půdu z použitých pozemků a vtřete pastu do škrábanců. Káva zabarví exponované dřevo, ztmavne ho a učiní ho mnohem méně znatelným. S trochou mouky a vody můžete dokonce použít pozemek, abyste si vytvořili hračku bezpečnou pro děti, která vypadá hodně jako špína. Konkrétní recepty a pokyny naleznete na internetu. Pokud máte hodně využití pro vaše kávové základny, ale není jich dost, můžete vždy požádat místní kavárnu, aby zjistili, zda jejich rozdávají. Mnoho prodejen Starbucks své důvody ukládá, takže se musíte jen zeptat. Pokud se vám stane, že kolem vás leží nějaká náhradní káva, kterou nikdo nechcete pít, existuje několik neobvyklých způsobů použití kávy, které byste mohli vyzkoušet. Brunetní vlasy získají barevnou podporu při oplachování studené kávy, asi 3 až 4 šálky (více, pokud máte delší vlasy).Jednoduše vylijete vlasy po umytí, abyste získali větší lesk a prohloubili vaši barvu. Může dokonce ztmavnout blond vlasy. Jen se ujistěte, že je poté znovu opláchnete, protože na ručnících můžete mít skvrny od kávy. Crafters může použít trochu zbylé kávy (nebo čaje) na stárnutí papíru nebo tkaniny.Pečlivě to skvrny, takže byste měli udělat trochu testování, než si promočit svůj projekt ve staré kávy.Méně neobvyklým využitím kávy je výroba kostek ledu. Použijte je později ve své ledové kávě a nebudou vám zalévat nápoje jako běžné kostky ledu.

    06.srpen 2019 - Napsal: Admin

  • Mletí kávových zrn na Espresso pro perfektní šálek

    Mletí pražených kávových zrn je prvním krokem k uvolnění jejich chuti pro proces vaření, rozříznutí nebo drcení fazolí, aby se odkryla maximální plocha povrchu, z níž může horká voda extrahovat esenci kávy.Při výrobě espressa musí být kávová zrna mleta jemněji než u většiny způsobů vaření kávy. Proč? Protože proces vaření piva espresso probíhá tak rychle (odtud jeho název), musí být vodě vystaveno větší než obvyklé množství plochy, aby se maximalizovala extrakce; a proces vaření piva probíhá za tak vysokého tlaku, že mletá káva espresso musí být stlačena pevně a zhutněna, aby voda neprošla ještě rychleji, než je nutné.Správné broušení espressaSprávné mletí espressa je někdy mylně popsáno jako jemný prášek. Ve skutečnosti by správně mletá káva espresso, měla být jemnější, kterou byste použili pro odkapávací filtrační kávu, se měla přesto cítit na dotek stále jemně zrnitá a měli byste vidět, že je to mírně zrnité v délce paže když ji lžete do espresso filtru. Mysli na ideální mletí jako na podobné kukuřičné mouce.Jak dosáhnete správné mletí espressa? Mletí espressa není obtížné a můžete tak učinit pomocí stejných druhů mlýnků na kávu, jaké byste použili k přípravě běžné kávy.Můžete to udělat pomocí mlýnku na kávu typu blade zpracováním fazolí po dobu 25 až 30 sekund. Pro ještě důslednější výsledek, který nevyžaduje, abyste při broušení nastavili časovač nebo dávali pozor na hodiny, použijte mlýnek na kávu s ostřičkou, který ve skutečnosti rozdrtí kávová zrna mezi dvěma kovovými disky s hrubým povrchem. Ciferník na brusce vám umožní nastavit požadovanou jemnost broušení, posouvat brusné povrchy blíže k sobě nebo dále od sebe. Postupujte podle pokynů výrobce pro správné nastavení kávy espresso a za chvilku budete připraveni vařit kávu espresso.

    06.srpen 2019 - Napsal: Admin

  • Kupte si espresso stroj pro přípravu kávy espresso doma

    Není to tak dávno, milovníci espressa, kteří chtějí koupit espresso kávovar pro domácí použití, se museli spokojit se staromódním italským gadgetem na varnou desku známým jako „Moka pot“. Elegantní, retro-vypadající kovová směs, skládá se ze dvou komor oddělených filtrem, který drží mleté ​​kávové boby z espressa. Voda ve spodní komoře byla přivedena k varu a vytlačena kovovou trubicí přes mletou kávu; vařené espresso pak kape přes filtr a shromažďuje se v horní komoře, ze které se nalije.Pultové espresso strojeOd počátku devadesátých let bylo stále snazší koupit espresso stroje pro domácí použití. Takové modely jsou navrženy tak, aby se vešly na kuchyňský pult, a obvykle zahrnují nádrže, ve kterých je voda ohřívána na dokonalou teplotu vaření a tvorbu páry.Domácí espresso stroje jsou nyní k dispozici za širokou škálu cen, které jsou určovány převážně jejich velikostí, způsobem jejich práce, složitostí jejich konstrukce a počtem funkcí, které nabízejí. Některé z nejméně drahých domácích espresso strojů, pohybující se v ceně od 2 do 5 tisíc, jsou ty, které fungují jednoduše tlakem páry vytvořeným ohřevem vody v nádrži na vodu, který tlačí horkou vodu přes mletou kávu espresso. Mezi oblíbené značky patří kávovary Gaggia a Nuova Simonelli.Komplikovanější stroje na přípravu espressa, včetně populárních modelů vyráběných společností Gaggia a Cuisinart, které se pohybují v ceně od 3 do 9 tisíc nebo více, používají mechanismy pumpy k vytlačování vody ohřáté na ideální teplotu vaření pomocí mleté ​​kávy espresso. Samostatná nádrž ohřívá vodu na ideální parní teplotu pro espresso na bázi mléka.Nejdražší kávovary na espresso všech používají píst k vytlačování ohřáté vody mletou kávou espresso, přičemž sledují základní konstrukci některých z nejstarších modelů kávovaru v historii espressa a stále se používají v mnoha tradičních kavárnách dnes. Modely vyrobené tak zkušenými společnostmi na výrobu espressa, jako jsou Pavoni a Riviera, se mohou pohybovat v rozmezí od 9 do 17 tisíc nebo více, v závislosti na jejich velikosti a designu.Nejnovější revoluce v přípravě kávy espresso však dává velký šálek kávy espresso na dosah jakéhokoli rozpočtu. Můžete si koupit stroje na espresso, které používají systém pod za méně než 100 dolarů, a tyto stroje přinášejí do procesu výroby espressa přesnost, spolehlivost a snadné vyčištění.

    06.srpen 2019 - Napsal: Admin

  • Pití kávy ve světě

    Během více než tisícileté historie kávy si různé země a společnosti po celém světě vyvinuly širokou škálu rozmanitých zvyklostí při pití kávy. Vzorkování kávy, jak si různé kultury užívají, může představovat fascinující světové turné, které je zcela poháněno vonícím vařením.Na Středním východě a v nejvýchodnějších zemích středomořské Evropy, kde pití kávy vzkvétalo poprvé téměř před tisíciletím, se káva stále těší časem oceněným způsobem připraveným ve stylu, který se téměř všeobecně stal známou jako turecká káva (s výjimkou v Řecku, kde se pyšně nazývá řecká káva). Pražená kávová zrna jsou velmi jemně rozdrcena a kombinována s cukrem a vodou a někdy i sladkým kořením, jako je kardamom, hřebíček nebo skořice, v mosazném hrnci s dlouhým držadlem zvaném ibrik, mírně užším nahoře než na dně, aby se usnadnilo vytváření dobrá hlava z pěny. Směs se třikrát uvede do varu; pak se hustá, napěněná vařečka nalije do malých šálků k usrkání. Vyprázdněné šálky mohou být převráceny na talíře, aby dovnitř vytvořily kalné podklady. Jakmile se urovná,V Itálii jsou intenzivní malé šálky kávy espresso po celý den usrkávány z kaváren, které se táhnou ulicemi velkých i malých měst. Naproti tomu francouzské zvyky pití kávy začínají dnem velkými miskami café au lait, které kombinují silnou kávu „french roast“ s téměř stejnými částmi horkého mléka, což je nápoj ideální pro namáčání čerstvě pečených máslových croissantů. Také Holanďané a Skandinávci upřednostňují mléčnou ranní kávu, která doprovází pečivo nebo chleby, kterými začínají své dny.Vídeňské kavárny jsou nedílnou součástí kultury rakouského hlavního města a na různých místech upřednostňují určité skupiny lidí. Historická kavárna Landtmann, která se nachází poblíž Burgtheateru, je milována herci a také si užívá slávy za to, že byla oblíbeným hangoutem Sigmunda Freuda. Cafe Hawelka přitahuje intelektuály a umělce. Café Sacher v blízkosti opery si užívá slávy nejen díky svým elegantním schůzkám, ale také díky tomu, že je rodištěm jednoho z nejvíce dekadentních doprovodů, které si lze pro kávu představit: Sachertorte, který kombinuje vrstvy čokoládového piškotového dortu, čokoládového másla, meruňkového džemu, a horkou čokoládovou polevou. Sousední Němci si mezitím vychutnávají bohatý, jemný šálek kávy během ranních nebo pozdně odpoledních shromáždění, které pojmenovali po nápoji v 19. století,Evropská láska k kávě se rozšířila i do Nového světa i mimo něj. Brazilci se vzbudili v kavárně, místní káva se uvařila na dvojnásobnou sílu a pak naředila stejným objemem horkého mléka. Poté pijí až čtyřicet malých šálků denně na hlavu silného, ​​černého cafezhina a řadí je mezi nejzajímavější pijáky kávy na světě. Mexická kavárna de la olla se vaří v hliněném džbánu se surovým cukrem bohatým na melasu zvaným piloncillo a tyčinky skořice. Americké kávové návyky sahají od dobrých, jemných kapajících vat, které se tradičně podávají v restauracích a neustále doplňují inteligentní servírky do mírně hořké, čekankové kavárny New Orleans au lait, často užívané u smažených koblih známých jako beignety; pro sofistikované,Celní zvyklosti na pití kávy byly dokonce z celého srdce přijaty zeměmi, které tradičně upřednostňují čaj. Pivovar najdete v jižní Indii, která je také zemí, kde se pěstuje káva. A vášeň pro všechno západní v současném Japonsku vedla k rozsáhlému pití japonské kávy, a to jak ve vařené formě, tak v široké škále oblíbených konzervovaných a lahvových studených kávových nápojů.

    06.srpen 2019 - Napsal: Admin

  • Jak si vybrat nejlepší kávová zrna

    Jaká jsou nejlepší kávová zrna ke koupi? To je zcela subjektivní záležitost, určovaná stejně osobním vkusem, jako neuvěřitelně širokou nabídkou kávových zrn na prodej.Nejprve přemýšlejte o tom, jaký druh kávy se vám líbí. Dáváte přednost bohatému, ale jemnému šálku kávy, aby vás uklidnil do dne? Nebo chcete, aby trhl silný černý kávový espresso, aby skočil do mozku, ať už samostatně nebo v kombinaci s napařeným mlékem pro cappuccino nebo caffè latte? Chtěli byste světlou, lehkou kávu vařit na poledne nebo pozdě odpoledne otvírák na oči? Nebo složitější šálek kávy, který vás zve k přemýšlení? Je vášnivě sladká aromatická káva vaší představou o perfektním dezertu po večeři? Nebo si přejete bohatou kávu bez kofeinu, kterou si můžete vychutnat před dobrým nočním spánkem?Samozřejmě neexistuje žádná správná odpověď. Různé druhy dne, různé nálady a různé typy příležitostí mohou vyžadovat různé druhy kávových zrn. Takže nejlepší kávová zrna pro vás může být výběr různých druhů kávových zrn.Kde nakupovat nejlepší kávová zrnaKdysi dávno, tak dávno si většina lidí koupila své kávové boby v supermarketu. V současné době existuje téměř celá řada možností. Kávová zrna najdete v jedné z gurmánských kaváren a specializovaných kaváren, které se zdají být téměř v každém bloku v každém velkém městě i malém městě. Můžete také najít kvalitní kávová zrna k prodeji v gurmánských obchodech, tzv. Diskontní řetězce „big box“, dárkové obchody, knihkupectví, koblihy, pekárny a mnoho dalších míst, která uspokojují lidi s rozlišením dobrého vkusu . Kávová zrna pro labužníky jsou nabízena k prodeji prostřednictvím katalogů zásilkových objednávek, ať už jde o obecné dárkové katalogy, gurmánské katalogy nebo katalogy speciálně věnované prodeji nejlepších kávových zrn,Nejzajímavější ze všech je bezpočet míst, která dnes na internetu prodávají gurmánská kávová zrna. Najdete umístění webových stránek pro všechny hlavní rozšířené značky kávy a také pro většinu regionálních a dokonce místních značek kávy. Některé webové stránky se věnují pouze prodeji nejlepších exotických kávových zrn z konkrétních zemí nebo regionů, jako je například jamajská káva Blue Mountain nebo havajská káva Kona. Gurmánské kavárny mají také silnou přítomnost na internetu.Jak si vybrat nejlepší kávová zrnaNejlepší kávová zrna lze nalézt na většině míst, kde se kávová zrna prodávají, od supermarketů po kavárny, dárkové obchody až po katalogy zásilkových služeb na internetu. Tajemství výběru nejlepších kávových zrn nelze nalézt ani tak ve způsobu, jakým si je koupíte, tak při pečlivém zvážení jejich výběru.V první řadě jsou nejlepší kávová zrna, čerstvě pražená kávová zrna. Vyhledejte zdroj, který naznačuje, že prodává pouze čerstvě praženou kávu. Jak můžeš říct? Při nákupu v obchodě si vyberte ten, který podniká živě a proto jeho inventář poměrně rychle převede. Mnoho menších kaváren praží kávová zrna v areálu; a větší řetězce obchodů dostanou pravidelné dodávky čerstvě pražených kávových zrn. Pokud se podíváte na fazole, vyberte pouze ty, které mají vzhled vysoce kvalitních fazolí, celých a atraktivních, s dobrou, příjemnou kávovou vůní.Pokud již byla kávová zrna zabalena, rozhodněte se pro ty, které byly vakuově baleny, aby byla zajištěna jejich čerstvost. V supermarketech také hledejte kávová zrna, která byla také vakuově balena, abyste se ujistili, že po otevření budou stejně čerstvé, jako v den, kdy byly praženy. Pokud je to možné, zkontrolujte datum balení na obalu a uveďte, zda jsou kávová zrna stále ve špičkovém stavu.Svěží je také nákup kávových zrn prostřednictvím zásilkové objednávky nebo z webových stránek. Mnoho takových kávových společností na svých webových stránkách řekne, jak často pečou svůj produkt, nebo nabízí ujištění, že dodávají pouze čerstvě pražená kávová zrna. Renomované kavárny, které rozesílají zásilky na pravidelných a pečlivě naplánovaných suterénech, budou také pravděpodobně poskytovat svým členům nejlepší čerstvě pražená kávová zrna.Ať už je zdroj jakýkoli, zkuste si koupit celou kávu, nikoli mletou. Celá kávová zrna drží jejich chuť déle, zatímco mletí kávy je prvním krokem k uvolnění její chuti pro vaření. Nejlepší kávová zrna, kterou si můžete koupit za skvělý šálek kávy, bude vždy celá kávová zrna, na kterou budete čekat, až ji rozdrví těsně před vařením.

    06.srpen 2019 - Napsal: Admin

  • Získejte správnou přípravou z kávy to nejlepší

    Příprava perfektního šálku kávy je ideální na dosah kohokoliv. Stačí dodržovat několik jednoduchých pravidel a zvolit způsob přípravy kávy, který vyhovuje vašemu osobnímu vkusu a vašemu životnímu stylu.Tipy na vaření kávyPři vaření jakéhokoli druhu kávy mějte na paměti následující jednoduchá pravidla:Začněte čerstvou pokojovou teplotou nebo studenou vodou. Chuť vody nebo její nedostatek bude mít vliv na šálek kávy. Používejte pouze vodovodní vodu s dobrou chutí nebo filtrovanou nebo balenou vodu.Začněte kvalitními čerstvě praženými kávovými zrny. Vyberte si kávu, která se vám líbí, a ujistěte se, že zrna byly čerstvě upečené krátce předtím, než jste je koupili, a poté je doma správně uložte.Kávu mlijte těsně před použitím. Chcete-li získat nejlepší chuť, namelte kávu těsně před vařením a použijte mletou kávu, která vyhovuje metodě vaření kávy. (Viz Mletí kávy.)Mít správný poměr kávy k vodě. Na každých 6 uncí (180 ml) vody použijte 2 polévkové lžíce (30 ml) mleté ​​kávy a upravte proporce podle chuti silnější nebo slabší kávy.Udržujte varné zařízení v čistotě. Kávové oleje se mohou sbírat na filtračních koších a v karafách, otáčet žluklý a dávat kávě „off“ chuť. Pivovarské vybavení po použití vždy důkladně umyjte horkou mýdlovou vodou; poté dobře opláchněte, abyste odstranili všechny zbytky mýdla.Použijte vodu hned od varu. Optimální teplota vaření je mírně pod bodem varu vody. Dobré automatické kávovary regulují teplotu pomocí termostatu. Pokud vaříte a vylijete vodu do kávového filtru nebo do kávové konvice francouzského lisu, přiveďte vodu k varu, vyjměte ji z ohně a před nalitím počkejte několik sekund.Metody vaření kávyVezměte si výběr z mnoha způsobů, jak vařit skvělý šálek kávy. (Viz také recenze kávovarů.) Přestože existuje široká škála kávovarů, většina lze rozdělit do čtyř základních kategorií. (Viz také Espresso Making, kde najdete pokyny k vaření tohoto konkrétního druhu kávového nápoje.)DripperAť už je voda vařena a nalita ručně, nebo elektricky zahřívána a automaticky odkapávána, tato metoda extrahuje chuť kávy tím, že prochází horkou vodou mletou kávou v porézním papírovém filtru a kape do jednotlivé šálky, skleněné karafy nebo termosky. .FrenchpressJedná se o zdokonalení staromódní metody vaření kávy, při které je káva namočena do džbánu horké vody. Francouzská kávová konvice nebo plunžrová nádoba je válcová a rovná, s rukojetí a zakřivenou hranou pro nalití. Nahoře je umístěno víko, jehož středem prochází tyč připevněná k jemnému kovovému síta navržená tak, aby pohodlně zapadla do hrnce. Po požadované době máčení, obvykle asi 5 minut, je tyč stlačena dolů a síto tlačí veškerou pomletou kávu na dno nádoby, po které se káva nalévá.CedníkV tomto staromódním kávovaru voda vaří ve dně hrnce a stoupá skrz dutý kovový stonek, odkapávající mletou kávou drženou v perforovaném kovovém koši. Pivovar takto cirkuluje a stává se stále silnějším. Přelepená káva může mít nepříjemně hořkou chuť a tato metoda se již široce nepoužívá.Vacuum pot.V této geniální metodě, která se stále používá a nedávno se přizpůsobuje do elektrické automatizované formy, voda přichází k varu ve spodní části dvou komor, stoupá trubicí do horní komory, kde mletá káva potom ve vodě máčí. Po odstranění tepla se spodní komora ochladí a dokonale uvařená káva pak kape zpět do dolní komory pro nalití a podávání. Moka konvičkaMoka konvička je tradiční způsob přípravy kávy. Káva dosahuje silnější a plnější chuti, podobně jako u espressa. Moka konvička je k dostání v různých velikostech a provedeních.

    06.srpen 2019 - Napsal: Admin

  • Celosvětové výhody nákupu kávy Fair Trade

    Pouze hodnota oleje převyšuje hodnotu kávy jako mezinárodní komodity. Odhaduje se, že po celém světě 25 milionů lidí pěstuje kávu nebo jinak pracuje na jejím zpracování, přepravě nebo prodeji. Bohužel, mnoho světových kávových plantáží začalo před staletími, dlouho před rozvojem globálního povědomí o lidských právech, a většina lidí zapojených do pěstování plodin dnes žije v chudobě. Cílem hnutí Fair Trade Coffee je změnit tento nešťastný scénář.Koncept spravedlivého obchodu byl zahájen koncem padesátých let 20. století vývojem tzv. „Alternativních obchodních organizací“ ve Spojených státech a Evropě, jejichž cílem bylo nakupovat potravinářské plodiny přímo od místních družstev drobných zemědělců ve třetích zemích. Vystřihováním prostředníků mohli ATO platit spravedlivější ceny těm lidem, kteří skutečně pěstovali plodiny, což jim umožnilo užívat si více živých mezd. Kávy pěstované a nakupované tímto způsobem byly nejprve certifikovány jako „Fair Trade“ v Holandsku na konci 80. let a používání takových certifikačních programů se od té doby rozšířilo do 17 různých zemí dovážejících kávu, včetně Spojených států na konci 90. let. Káva Fair Trade se nyní dováží ze zemí Latinské Ameriky, Karibiku, Afriky a Asie a prodává se pod více než 100 značkami včetně Starbucks,Ještě více výhod spravedlivého obchoduVýhody kávy Fair Trade přesahují rámec samotného poskytování životních mezd. Zapojená družstva se také věnují zlepšování zdravotní péče a vzdělávání svých obyvatel. Pěstitelé spravedlivého obchodu se rovněž zavazují nepoužívat dětskou práci nebo nucenou práci. Mají také tendenci praktikovat zemědělské metody, které chrání životní prostředí, zachovávají lesy, méně využívají chemická hnojiva a pesticidy a praktikují zemědělské metody smíšené plodiny, které pomáhají chránit a doplňovat ornou půdu. Zvýšené příjmy zemědělských účastníků spravedlivého obchodu také vedou k větší ekonomické nezávislosti jejich národů.Když si koupíte kávu Fair Trade, mějte na paměti, že štítek „Fair Trade Certified“ nebo „Fair Trade Federation“ se vztahuje pouze na produkty, na kterých je skutečně uvedena. Přítomnost těchto štítků neznamená, že všechny kávy prodávané touto značkou jsou nezbytně výrobky spravedlivého obchodu, ačkoli stále více společností se každý den věnuje spravedlivému obchodu a všem výhodám, které přináší.

    06.srpen 2019 - Napsal: Admin