OkoloKavy logo
  • Domovská stránka
  • Blog
  • Kontakt

Ať už říkáte „Expresso“ nebo „Espresso“, stále je to skvělá káva

Publikoval Admin 06. august 2019
Obrázek příspěvku: Ať už říkáte „Expresso“ nebo „Espresso“, stále je to skvělá káva
  • 112zobrazení
  • Email
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google+
  • LinkedIn

Pokud je některé slovo ve světě kávy chybně napsáno nebo nesprávně vysloveno častěji než ostatní, musí to být „espresso“ - nebo je to „expreso“?

Správným pravopisem těchto ultra tmavých pražených kávových zrn a hustým a temným záběrem kávy, která se u nich vaří, je skutečně káva espresso. Nenechte však kávové snoby uniknout pokusem o to, abyste se cítili špatně, pokud to řeknete nebo to hláskujete nesprávně. Jen se moudře usmívej a řekni jim, že máš pravdu v anglickém i italském jazyce. Koneckonců, „espresso“ v italštině neznamená nic jiného než „expres“ v angličtině. Takže kdo je teď chytrý?

Pokud máte pochybnosti o své terminologii vy nebo nějaký kávový snob, použijte tento šikovný překladový průvodce!

Expresso.

Espresso káva. Termín se odkazuje na tmavou praženou použitou kávová zrna, jemně rozemletou moučku, „expresní“ styl rychlého vaření a kategorii kávových nápojů. Nejčastěji se však jedná pouze o šálek kávy espresso.

Expresso káva.

Espresso káva. Malý šálek intenzivní černé kávy vařený v kávovaru z espressa mletého na espresso grind.

Kávová zrna Expresso.

Kávová zrna Espresso. Celá kávová zrna pečená na téměř černé tmavé pečeně, která pomáhá dát kávě espresso její jedinečnou chuť.

Kávovar Expresso.

Kávovar na espresso. Obecně se odkazuje na širokou škálu různých elektrických kávovarů výslovně určených k vaření kávy espresso.

Kávovary Expresso.

Kávovary na espresso. Množné číslo "kávovar Expresso." (Viz výše.)

Kávovar Expresso.

Kávovar na espresso. Širší kategorie než „kávovar Expresso“ zahrnuje nejen elektrické kávovary, ale také výrobce kávovarů na varnou desku.

Kávovary Expresso.

Kávovary na espresso. V případě, že jste si to ještě neuhodli, je toto množné číslo kávovaru „Expresso“. (Viz výše.)

Šálky Expresso.

Espresso poháry. Malé šálky připomínající vaječné šálky s úchyty, dostatečně velké, aby pojaly jeden výstřel (asi 2 unce) nebo dvojitý výstřel (asi 4 unce) espressa. Francouzské demitasy jsou označovány také jako „napůl šálků“, a to nejen pro správnou velikost nápoje, ale úhledně se hodí přímo pod výtok kávovaru nebo kávovaru na espresso.

Stroj Expresso.

Espresso stroj. Opravdu vám teď musíme říct, kde hledat vysvětlení? (Nebo by to mělo být „esplanation“?)

Stroje Expresso.

Espresso stroje. Naše frustrace se stále zvyšuje.

Výrobce Expresso.

Výrobce espressa.

Tvůrci expresů.

Výrobci espressa.

Lusky Expresso.

Espresso lusky. Vakuově utěsněné disky jemně mleté ​​kávy espresso utěsněné uvnitř filtračního papíru nebo malé jednotlivé porce jemně mleté ​​kávy espresso utěsněné vzduchotěsně uvnitř malých vaniček podobné velikosti a tvaru jako části kávového krému, tyto tobolky jsou připraveny k vyskočení do speciálního nového plemene kávovarů pod a připravte si perfektní šálek expresu, espressa nebo cokoli, co byste mohli nazvat!

Přiřazené štítky k tomutu článku:

kávasvět kávyokolo kávymletí espressaespresso

Co si o tom myslíte?

Podobné články

Blog

Kupte si espresso stroj pro přípravu kávy espresso doma

Není to tak dávno, milovníci espressa, kteří chtějí koupit espresso kávovar pro domácí použití, se museli spokojit se staromódním italským gadgetem na varnou desku známým jako „Moka pot“. Elegantní, retro-vypadající kovová ..

Blog

Krátká, ale bohatá historie espressa

Příběh kávy Espresso je stejně koncentrovaný jako samotný nápoj Hustá, černá, bohatá a voňavá káva espresso se zdá být ponořená v historii samotné kávy. Možná si budete myslet, že kávový nápoj je nesmazatelně spojen ..

Blog

Zpracování kávy

Příprava zelené kávy Kávové bobule a jejich semena procházejí několika procesy, než se stanou známou praženou kávou. Bobule byly tradičně selektivně vybírány ručně; metoda náročná na práci, zahrnuje výběr pouze bobulí na ..

Blog

Mletí kávových zrn na Espresso pro perfektní šálek

Mletí pražených kávových zrn je prvním krokem k uvolnění jejich chuti pro proces vaření, rozříznutí nebo drcení fazolí, aby se odkryla maximální plocha povrchu, z níž může horká voda extrahovat esenci kávy. Při výrobě ..

Blog

Historie kávy

Předpokládá se, že etiopští předci dnešních lidí Oromo byli prvními, kteří rozpoznali povzbuzující účinek rostliny kávových zrn. Nebyl však nalezen žádný přímý důkaz, který by naznačoval, kde v Africe rostla káva nebo ..

KATEGORIE
Nepřehlédněte
  • Káva bez kofeinu a účinky kofeinu

    06. august 2019
  • Pití kávy ve světě

    06. august 2019
  • Získejte správnou přípravou z kávy to nejlepší

    06. august 2019
Přihlásit se k odběru

Pokud chcete získávat upozornění na novinky a zajímavé články z webu okolokavy.cz vložte níže vaši emailovou adresu.

OkoloKavy logo

Blog na kterém najdete informace ze světa kávy

Spojte se s námi
info@okolokavy.cz
Zajímavé články
Odkazy
  • Blog
  • Domovská stránka
  • Kontakt
  • RSS
Sekce
  • Blog20
© 2019 okolokavy.cz | vytvořeno aplikací pro tvorbu magazínů SocialWeb.cz